CO2 Neutraal 
Circulaire & zero waste economie

Ambachtelijke Stokerij Vanderlinden gaat CO2-neutraal.

 3 jaar na de oprichting kan Stokerij Vanderlinden als eerste stokerij in België het statuut CO2-neutraal claimen.

Naast de reeds bestaande zonnepanelen wordt de stokerij nu ook uitgerust met 6 hogerendementspanelen die een constante warmwatertoevoer zullen leveren.  Het 1000 liter buffervat zal dienst doen om de distilleerketel voor te verwarmen maar zal ook de stokerij voorzien van al haar warm water, zelfs de vloerverwarming zal er op aangesloten worden. Een volledig doordacht systeem waarbij de restwarmte van het water uit de koelingskolom opnieuw wordt gebruikt om het buffervat op temperatuur te houden.  Het gerecycleerde regenwater wordt opgeslagen om opnieuw te gebruiken in het koelingsproces.

Zonnetrackingsytemen

6

hogerendementspanelen

1000l

buffervat

20000l

Koelwater

Zero waste economie.

Neem daar dan de circulaire & zero waste economie nog eens bij en de stokerij is klaar voor de toekomstige generatie.

De Hasseltse Stokerij Vanderlinden omarmt de principes van een circulaire economie al vanaf het begin van haar oprichting, met als bekroning de gouden medaille Eau de Vie van framboos. 

Stokerij Vanderlinden werkt mee om binnen de circulaire economie, producten, materialen en grondstoffen steeds intensiever te gebruiken met een sterke focus op de maximale herbruikbaarheid.

Met andere woorden, in de circulaire economie is de functionaliteit van producten, materialen en grondstoffen belangrijker dan de eigendom hiervan. Vooral bij de fruitdistillaten willen we alles maximaal hergebruiken. Een zeer mooie case is de samenwerking tussen Bierstekerij Bokke (Raf Souvereyns) en onze stokerij.  Het vergiste bierfruit wat uiteindelijk afval wordt voor hen is voor ons een grondstof voor een heerlijk distillaat.  De gewonnen gouden medaille is de kroon op het circulaire werk.