Taste the legendary malt wine

Over ons

Onze passie en liefde voor het authentieke product zullen altijd voorgaan op massaproductie. ‘Een Passie van Rebelse Echtheid’ is opgestaan om weer de oude en vergeten prachtige distillaten te laten bloeien in al hun heerlijkheid.

4

Single Moutwijnen

3

Graanjenevers

9

Jenevers

4

Eau de vie’s

2

Gin’s

2

Cocktails

Vanderlinden gebruikt verschillende fruitsoorten uit Haspengouw om heerlijke eaux de vie te maken. Deze brandewijnen worden dan op hun beurt verwerkt in een fruitjenever of likeur.

Stokerij Vanderlinden is meer dan een distilleerderij, het is een open platform, een gemeenschap van gelijkgezinden die de mogelijkheid krijgen hun eigen beslag in de stokerij te laten distilleren. Onder andere appels, peren en persresten van druiven krijgen een nieuw leven en worden er gedistilleerd tot een mooie eau de vie. Stookketel Henri distilleert graag uw eigen ontwikkelde fermentatie of maceraat tot een uitstekend distillaat.

Ook als je al jaren droomt van een eigen label, waarbij je een creatie naar eigen smaak kan produceren, kan je bij Vanderlinden terecht. Samen met hen bottel je je eigen authentieke product, van enkele flessen tot grote hoeveelheden.

Vanderlinden staat voor rechtdoorzee en zonder nonsens. Ze werken met kwalitatieve en eerlijke producten. Ze experimenteren en zoeken die ene, unieke smaak. En dit alles met een gezonde portie zelfkritiek.

Op deze manier voegt Stokerij Vanderlinden een nieuw hoofdstuk toe aan het rijke Hasseltse erfgoed van stokerijen.

onze passie 

De geestrijke passie van stoker Olivier Vanderlinden kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Als commandeur bij de Confrérie van de Hasseltse Jenever zag hij met lede ogen toe hoe het aantal stokerijen in vrije val was. Daarom besloot hij het distilleren een hedendaags kleedje aan te meten en terug te geven aan de mensen.

In een koeienstal achter zijn grootouderlijk huis bouwde Olivier zijn eigen alcoholstokerij om in dit stukje persoonlijke geschiedenis de 18de eeuwse traditie van het stoken in ere te houden.

Hij hanteert de filosofie van de circulaire economie en gebruikt daarbij een gloednieuwe installatie, terwijl hij de grondstoffen zo dicht mogelijk bij huis zoekt. Exact zoals in het verleden gaat er tijdens het stookproces niets verloren en wordt er gebruik gemaakt van grondstoffen die in principe met paard en kar gehaald zouden kunnen worden.

Alles staat in het teken van de smaak. Onder meer het verschil tussen de granen, de houten of inox vaten en het leidingwater resulteert in een ander soort moutwijn. En het is juist die oneindige hoeveelheid aan mogelijkheden die de grote passie van Olivier aanwakkert

Ons verhaal

Over de Jaren

^
2017

Start

Na het idee, start in januari 2017 de renovatie van koeienstal tot stookruimte.
De distilleerketel wordt gedoopt en krijgt de naam Henri.

^
2018

Award

De eerste reeks Hasseltse jenever zijn er.
Eau de vie van Framboos kreeg Gold Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles.
BIO-Label, Ambachtelijke erkenning

^
2019

Moutwijn

Wat een grondstof is voor jenever, is bij Vanderlinden een volwaardig product.  De eerste hout gelagerde Hasseltse moutwijnen zien het daglicht.  Introductie van de Perenjenever.

^
2020

Corona 19/3
Zonneboiler 1/8

  • CO2-neutrale Borrel! Er werd geïnvesteerd in een zonnecollector met een 1000L buffervat.
  • Stopzetting van productie van onze dranken en omgeschakeld naar productie alcoholgel en ontsmettingsalcohol
^
2021

Afvulsysteem

Nieuw afvulsysteem aangekocht, vanaf 50ml tot 700ml afvullen is geen probleem meer

^
2022

Wij gaan ondergronds….

^
2024

Opening Slapen bij DESTOKER

Bouw van een nieuwe ondergrondse opslagruimte

 

Vanaf mei 2024 beleeft u een onvergetelijke ervaring bij Stokerij Vanderlinden. Geniet van onze heerlijke jenevers en moutwijnen, en verleng je avontuur door te overnachten in onze gezellige B&B.

Gallery

Maak deel uit van ons verhaal!

 

In beeld

Ontdek het moutwijn proces

Starters @ Work