“Henri” distilleert graag uw eigen ontwikkeling!

Distilleer uw eigen ontwikkelde fermentatie of maceraat tot een heerlijk
en hoogwaardig distillaat.

Loonstook

Stokerij Vanderlinden is meer dan een nieuwe distilleerderij. Stokerij Vanderlinden is een open platform, een gemeenschap van eensgezinde individuen die de mogelijkheid krijgen om hun eigen beslag in de stokerij te laten distilleren.  Appels, peren, krieken, persresten van druiven, wijn en zelfs bier kunnen worden gedistilleerd tot een mooie eau de vie.
“Henri” distilleert graag uw ontwikkelde fermentatie of maceraat tot een heerlijk en hoogwaardig distillaat. Hiervoor is een minimale hoeveelheid van 300 kg fruit nodig, wat overeenkomt met ongeveer 350 l beslag.  Het vergiste beslag moet in perfecte staat zijn en afkomstig van overrijp fruit, liefst zonder bladeren, stelen, pitten, houtresten en andere vormen van vuil.  Enkel zo kan er een mooi distillaat ontstaan, “rubbish in, is rubbish out”.

Stokerij Vanderlinden biedt u voor elke verwerkingsstap een afzonderlijke oplossing aan zodat u zelf kunt beslissen hoe ver de stokerij uw product moet afwerken.  Vraag gerust naar het Loonstookplan “Van Gisting tot Label”

Private-Label

Wilt u uw eigen distillaat of smaak op maat aanbieden aan uw klanten? Dan bent u bij Stokerij Vanderlinden aan het juiste adres. Samen ontwerpen wij voor uw merk en/of onder uw naam het juiste distillaat of smaak tegen de juiste prijs. Uit de verschillende creaties en verpakkingen kiezen wij samen de meest geschikte, geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen. Voeg daar nog onze ervaring en vakkennis aan toe en u krijgt een uniek en doelgericht eindproduct.

Workshop

In 3 dagen maakt stoker Olivier Vanderlinden u wegwijs in het stoken van graan.
Dit proces wordt uitgelegd met de nagelnieuwe en state of the art distillatieketel Henri van Stokerij Vanderlinden, als met een exemplaar uit het einde van de 19de eeuw.
Voor de 19de-eeuwse ketel begeven wij ons naar het Jenevermuseum van Hasselt dat maar al te graag ondersteuning biedt aan de nieuwe lichting distillateurs.

Samen werken we aan de herwaardering van de Hasseltse Echtheid!

Circulare economie

Stokerij Vanderlinden werkt mee om, binnen de circulaire economie, producten, materialen en grondstoffen steeds intensiever te gebruiken met een sterke focus op maximale herbruikbaarheid.

Met andere woorden, in de circulaire economie is de functionaliteit van producten, materialen en grondstoffen belangrijker dan de eigendom hiervan. Vooral bij de fruitdistillaten willen we alles maximaal hergebruiken. Overrijp fruit wordt niet ondergegraven of laten we niet rotten op de velden. Bij Vanderlinden kunnen al uw overschotten verwerkt worden tot een heerlijke fruitdistillaat zodat het maximum uit het fruit gehaald wordt. Uiteindelijk zal uw fruit opniuew als meststof geloosd worden in uw plantage of akker.

Kortom bij Vanderlinden is er geen sprake meer van afval.

Workshop

Hoe distilleer ik graan?

Loonstook

Uw eigen beslag in de stokerij laten distilleren.

Private-Label

Samen ontwerpen wij voor uw merk

Een sterke oplossing voor elke sterke drank!